Zakendoen met Algerije

Algerije is niet zo bekend als handelspartner voor Nederlandse bedrijven. Toch biedt Algerije goede kansen voor Nederlandse ondernemers. Bijvoorbeeld in de afvalverwerking en de land- en tuinbouw.

Do's and don'ts

Do's

Persoonlijke relaties tellen zwaar in Algerije. Onderhoud daarom een goede persoonlijke relatie met uw Algerijnse zakenpartner.

De spreektaal tijdens vergaderingen is meestal Frans of Arabisch, soms Engels. Algerijnen stellen het op prijs als visitekaartjes zijn vertaald in het Frans of Arabisch.

Spreek altijd ruim van tevoren een datum en tijdstip af voor een vergadering. Bevestig ze opnieuw een dag of 2 voor de vergadering. Plan geen vergaderingen tijdens de Ramadan of op de vrije vrijdagen.

Dont's

Schrik niet als iemand zomaar een vergadering binnenvalt en een discussie start. Wacht rustig af tot deze persoon de ruimte weer verlaat en hervat dan pas het oorspronkelijke onderwerp.

Houd er rekening mee dat vergaderingen wat later kunnen beginnen. Algerijnse zakenmensen maken veel tijd vrij voor relatiebeheer. Daardoor kunnen vergaderingen uitlopen.

Eer en reputatie zijn belangrijk in Algerije. Algerijnen zijn bovendien gehecht aan hun goede reputatie. Soms stellen ze de zaken wat mooier voor dan ze zijn. Houd hier rekening mee.

Land factsheet

Algerije
Vlag van Algerije
Landnaam
Algerije
Landcode
DZ
Hoofdstad
Algiers
Tijdverschil met Nederland
-1 uur
Taal - officiële taal
Arabisch, Berbers
Munteenheid
Algerijnse dinar
Valuta code
DZD
Staatsvorm
Presidentiële republiek
Inwonersaantal (2024)
46,6 miljoen
Inwonersnaam
Algerijn
Oppervlakte
2.381.740 km²
Koopkracht (2024)
$ 4.522
BBP (2024)
$ 210,9 miljard
Uitvoerwaarde (2023)
€ 2,1 miljard
Invoerwaarde (2023)
€ 1,4 miljard
Economische groei (2024)
2,55 %
Ease of doing business (2020)
157 (ranking)

Feiten en cijfers

Invoer goederen uit Algerije

Bron: CBS CC BY 4.0

Uitvoer goederen naar Algerije

Bron: CBS CC BY 4.0

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)